sâmbătă, 29 decembrie 2012

Petardele ( Prostia chiar doare! )





Petardele. Nu cred ca am o definitie exacta pentru aceasta categorie – exagerat de mare- de oameni. Nu am sau poate nu-mi doresc sub nicio forma sa am fiindca, simplul gand la astfel de persoane ma deprima si imi determina stomacul sa se rostogoleasca de-a dreptul. Cu toate aceastea petardele sunt in general genii ale prostiei, care duc idiotenia, narcisismul si egoul – lipsit de baza – la un nivel alarmant. Se cred superiori, se cred atotsitutori…si totusi nu-i pot intr-u totul contrazice. Intr-un fel nu fiecare persoana poate duce prostia la rang de chin pentru ceilalti.
Privesc uneori aceste personaje- din lipsa unei alte activitati interesante, sau pur si simplu pentru ca ma pasioneaza durerea, caci altfel nu-mi explic nici eu motivul – si imi dau seama ca prostia doare, doare intradevar si este ce-a mai oribila durere din cate exista. Este aceasi sensaztie cu cea a unei nasteri. Ca o miie de oase rupte, ca un miliarde cutite infipte incet si totusi regulat, cu impusaturi ferme si deloc blande. Pot asemui aceasta durere si cu jupuirea pielii, cu desprinderea carnii de pe oase, cu scoaterea inimi din piept si aruncare ei la ciori. Si o spun cu mana pe inima, caci doresc sa ma asigur ca este inca prezenta in pieptul meu: prostia doare si doare inca teribil de tare, insa nu pe prosti. Nu! Cu siguranta ca nu…Prostia e dureroasa doar pentru cei din jur, pentru cei care au gandit macar odata – cu propriul creier, nu cu unul imprumutat-, au analizat macar o secunda cei in jurul lor si au fost loviti de duhoarea creierelor distruse. De duhoarea petardelor ce stau sa debiteze alte si alte aberatii de rahat, fara scop, fara folos, fara sens...
Exemple de astfel de specimene? Nu stiu pe cine sa aleg, nu stiu de unde sa incep…
Penalitatea blonda, petarda suprema, care-si perinda intotdeauna, negresit ifosele, prostia, tonele de parfum, rujul dat in cantitati alarmate, fondul de ten ce o face sa para un perete proaspat varuit si nu in ultimul rand tocurile – cat mai mari posibil - prin fiecare loc in care, culmea, nu are ce cauta! ( Nu ma intelegeti gresit, e ceva genetic! Nu suport parul blond…). Un alt exemplu e cocalarul pe care-l gasesti asezat strategic la scara blocului cu vesnicele seminte, alti trei amici pentru care o cutie de bere inseamna K.O la sigur. Cu un tricou mulat pe burta si asa enorma din pricina berii, cu pantalonii cat mai decolorati, cu freza proaspat naclaita de gel si maneaua rasunand innestetic din telefonul de ultima generatie cumparat din Obor imi arunca o privire dezgustata si un ranjet ce exprima cuvintele inca nespuse “ Huo, satanista!”. ( Bineinteles ca raspunsul e la fel de tacut, rapid si direct * degetul mijlociu* ).
Exemple mai sunt cu siguranta si inca infinite, insa prefer sa ma opresc aici inainte sa-mi ajunga stomacul in gat. Va las pe voi, cei care nu se simt ofensati de cele scrise, sa cautati exemple! 

6 comentarii:

  1. Am observat ca ti-ai cam schimbat stilul de a scrie(nu, nu ma deranjeaza,imi place si asta).
    Legat de manele cred ca aproape toti asculta asa ceva, chiar daca nu de pe Taraf..Dar daca le zici ca-s manele se supara:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ah, oamenii in general, nu exista niste categorii speciale care sa includa genul asta de persoane. Toti oamenii sunt egoisti, narcisisti si asa mai departe. E ceva normal, avand in vedere ca suntem oameni, deci nu suntem perfecti. Insa, Genetica nu le-a oferit tuturor, din pacate, un numar relativ normal de neuroni, de care sa se foloseasca mai tarziu.
    Daca ar fi sa stam putin si sa judecam, nu exista nicio persoana care sa fie exact opusul a ceea ce a ai scris tu. Ne place sa credem asta despre noi, dar si noi suntem la fel. Nu exista comparatii intre noi si alti oameni. Unii au, pur si simplu, mai mult rationament decat altii. :)

    Criss

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate si totusi eu ma refeream la egoul si narcisimul fara sens. Unii poate mai au de ce sa fie asa, altii insa...dau in gropi de te doare mintea cand ii vezi! ;;)

      Ștergere
    2. "Toti oamenii sunt egoisti, narcisisti si asa mai departe."- E amuzant cum poti vorbi atat de deschis si cu o certitudine oarba sau prosteasca despre oameni.
      As vrea sa te intreb cum poate un om, pentru ca asta esti un om si nimic mai mult, sa atribuie niste insusiri de neclintit , in opinia ta, asupra tuturor oamenilor. Cum poti tu numi toti oamenii egoisti si narcisisti? " Omul este o fiinta cugetatoare." Probabil tu ar trebui sa-l completezi pe Descartes si sa adaugi "Omul este o fiinta cugetatoare, egoista si narcisista."

      Ștergere
  3. Agreed, agreed, agreed. Văd din ăştia în fiecarr zi. Jumate de clasă e aşa şi abia aştept să scap de ei. Ce mă enervează sunt fetele alea care spun că au suferit mult în dragoste şi vin după aceea cu texte din alea gen "Acum nu-mi mai pasă.." sau "Acum nu-mi mai pasă pentru că, cândva mi-a păsat prea mult." Hai mă laşi? Nici mie nu prea îmi pasă de nimic, dar aşa sunt eu. Oricum, îmi place stilul ăsta al tău. Mergi tot aşa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multamesc! ^-^ In cazul meu toata clasa este handicapata...o.o - bine, mici excepti. Cel mai grav - pentru mizantropi - e sa tintesti si pe strada specimene din astea retarde...o.O

    RăspundețiȘtergere